Historie van HSF

HSF Logistics is dé specialist in geconditioneerde voedingsmiddelenlogistiek en de daaruit voortvloeiende dienstverlening zoals distributie, (gekoelde) op- en overslagmogelijkheden, emballageverhuur en emballagereiniging. HSF Logistics biedt een totaalpakket in logistieke dienstverlening en beschikt over onder meer eigen koel- en vrieshuizen, een modern wagenpark, reinigingsinstallaties, emballagesystemen en administratieve ondersteuningssystemen. Vanuit onze logistieke centra in Nijmegen, Winterswijk, Barendrecht en Neuenkirchen-Vörden (D), vestigingen in Groot-Brittannië en Polen en partners in Slovenië en Denemarken biedt HSF Logistics continuïteit.

HSF Logistics kent een rijke historie die in het begin van de vorige eeuw is ontstaan, de geschiedenis in het kort:

Winterswijk

HSF Logistics WinterswijkDe oorsprong van HSF Logistics Winterswijk ligt in 1908, toen een kolen- en transportbedrijf werd gevestigd door Jan Hannink. Kalk werd geladen in Duitsland en vervoerd naar Lochemse leerlooierijen en daarmee was Hannink één van de eerste transportbedrijven in Nederland die zich ook met internationaal transport bezighield. Door de jaren heen werd het bedrijf uitgebreid en in 1927 werd de eerste trekker aangeschaft. In verband met de groei verhuisde het bedrijf in 1929 naar een ruimere vestiging. In de vijftiger jaren werd het eerste inklaringskantoor van Hannink opgericht, alwaar goederen werden ingeklaard en de papieren voor transport van en naar buitenland in orde werd gemaakt. In 1993 werden de grenzen geopend en werden de kantoren gesloten.

In 1976 verhuisde het bedrijf, met destijds ca. vijftig trekkende eenheden, naar de huidige locatie aan de Misterweg te Winterswijk. Het koelvervoer werd samengevoegd met het stukgoedverkeer en er werd geïnvesteerd in koelmaterieel. In 1980 was Hannink één van de eersten in Nederland die pallet brede koelwagens had uitgerust met hangwerk voor eurohaken.

In 1985 werd het bedrijf opgesplitst in Hannink Transport voor het bulkvervoer en Hannink Trucking voor koel- en stukgoed. Hannink Trucking groeide en werd een grote speler in Nederland op het gebied van vleesvervoer. In 1990 werd de Hannink groep verkocht aan RSB (D) en ging het bedrijf samen met andere aangekochte bedrijven verder als RSB Logistic. In 1997 kocht het management van de Winterswijkse transportonderneming gezamenlijk de aandelen in het bedrijf.

Nijmegen

HSF Logistics NijmegenHSF Logistics Nijmegen vindt haar oorsprong in 1903, toen met paard en wagen smalspoortreintjes naar de steenfabrieken langs de Waal werden gesleept. In 1923 werd H.S. Frederiks Transport opgericht en daarmee werden de transportactiviteiten voortgezet waarbij bouwmaterialen en steenkool vanuit de Waalhaven naar de diverse bouwputten in Nijmegen werd vervoerd. In 1929 werd de eerste vrachtwagen aangeschaft. In de jaren zestig werden de transportactiviteiten uitgebreid met tankvervoer van vetten en oliën naar onder andere Duitsland. In het laatste decennium van de vorige eeuw zijn de activiteiten van HSF in Nijmegen vooral gericht op koel- en vriestransport, voornamelijk in het vleestransport naar Groot-Brittannië. De containerdivisie en het tankvervoer werden verkocht en de huisstijl en de bedrijfsnaam werden aangepast ten behoeve van de nieuwe transporttak.

Samenwerking In 1997 kwam de samenwerking tot stand tussen RSB Logistic in Winterswijk, voornamelijk gericht op koel- en vriestransport naar Duitsland, en Frederiks Internationaal Transport, dat net zijn naam veranderd had in HSF. In 1998 gingen zij verder samen als HSF Logistics om in 2006 samengevoegd te worden onder HSF Distri Holding.