HSF Logistics Winterswijk 110 jaar bestaan

HSF Logistics Winterswijk viert 110-jarig bestaan

Trots op ons 110-jarig bestaan

Dit jaar is 110 jaar geleden dat G. J. Hannink met paard en wagen een transportbedrijf begon. Door de jaren heen heeft men zich van een allroundvervoerder tot specialist in verse en bevroren levensmiddelen ontwikkeld. Naast de vestiging in Winterswijk zijn er vestigingen in Nijmegen en Barendrecht, Neuenkirchen-Vörden (Dld), Great Blakenham (UK), Szubin (Polen), Tanger (Marokko) en partners in Esbjerg (Denemarken) en Celje (Slovenie). In totaal heeft de HSF groep 1600 medewerkers, waarvan er 440 vanuit Winterswijk werkzaam zijn. Elke vestiging heeft zo zijn eigen landenspecialiteit. Winterswijk richt zich vooral op de landen ten oosten van Nederland, met als voornaamste werkgebied Duitsland. Naast het A-B-verkeer richt HSF Logistics Winterswijk zich op groupagevervoer van verse producten en dan met name vlees. Wekelijks vervoert men met circa 275 getrokken eenheden van de vestiging Winterswijk zo’n 5.000 zendingen.

Waar veel buitenstaanders de Achterhoek als krimpgebied zien is dit voor HSF Logistics zeker niet het geval. Winterswijk is voor HSF de as waar het om draait. Middenin Oost-Nederland met goede en snelle verbindingen richting Noord-, Oost- en Zuid-Duitsland is Winterswijk de strategische plek voor de activiteiten van HSF Logistics.

Naast (groupage) vervoer richt HSF Logistics zich steeds meer op andere activiteiten binnen het geconditioneerde transport. Zo heeft men een eigen kratten- en palletpool. Ook komen er steeds meer containers uit Zuid-Amerika die bij HSF Logistics gelost, opgeslagen en daarna richting oosten vervoerd worden.

De toekomst

In zijn openingstoespraak richtte directeur Frank Kremer zich vooral op de personeelsleden. Vooral door hun inzet en liefde voor het logistieke vak kan een onderneming floreren. Dat HSF floreert moge vooral blijken uit de uitbreiding van vorig jaar. De koelruimte werd met circa 25000 m3 uitgebreid met als speerpunten crossdocking, een geautomatiseerd hangwerk-systeem en ‘Value Added Logistics’ (ompakken, wegen, barcode-labelling). Hierdoor kan men nog beter de wensen van de meer dan 1.000 opdrachtgevers vervullen. HSF Logistics Winterswijk is dan ook zeker klaar voor de toekomst.